Коричневий мальтодекстрин для карамелізації напоїв – купити за оптовими цінами в Україні

brown maloderin

Коричневый мальтодекстрин коричневый для карамелизации напитков

Мальтодекстрин - це хімічна сполука, присутня у багатьох харчових продуктах, є полісахарид, отриманий частковим ферментативним гідролізом картоплі, кукурудзи та інших крохмалів. Коричневий мальтодекстрин набуває форми порошку, який при розчиненні у воді утворює липку слиз. Практично несмачний або злегка солодкуватий. Коричневий мальтодекстрин використовується як харчова добавка з 1950-х років і застосовується, наприклад, для карамелізації напоїв.

Використання мальтодекстрину

Цей полісахарид в основному використовується як добавка до їжі та напоїв для їх карамелізації, а також його можна знайти в ліках, у спортивному харчуванні. Це настільки універсальна речовина (і легко засвоюється організмом), що за її допомогою можна отримати певні властивості продуктів.

Переваги застосування мальтодекстрину

Мальтодекстрин, крім карамелізації напоїв, забезпечує продуктам такі корисні властивості:

  • надає продуктам найкращу консистенцію;
  • продовжує термін їх зберігання;
  • покращує смак та запах;
  • полегшує створення гелів та покриттів (наприклад, у разі ліків);
  • діє як емульгатор, носій ароматів та смаків, дає можливість виключити жир з напоїв та продуктів..

Таким чином, коричневий мальтодекстрин можна знайти у багатьох харчових продуктах. Це:

  • солодощі;
  • морозиво;
  • газовані напої;
  • майонез;
  • сир та інші молочні продукти, від концентратів, напоїв, супів до інших продуктів швидкого приготування.

У разі спортивного харчування включення коричневого мальтодекстрину в напій, продукт (або як окрема добавка) дозволяє уникнути деяких побічних реакцій організму, наприклад діареї або болю в животі, як це іноді буває з солодкими, енергійними перекусами. Отже, мальтодекстрин – чисте джерело легкозасвоюваних вуглеводів. Це дуже важливе для конкурентоспроможних спортсменів. Так само, як ця речовина не робить продукт (наприклад, напій) солодше на смак.

Коричневий Мальтодекстрин у їжі та напоях для дітей раннього віку

Також слід пам’ятати, що мальтодекстрин несолодкий, і тому він не має такого значного впливу на смак їжі, як, наприклад, підсолоджувачі, такі як стевія або аспартам. Особливо у випадку з дитячими кашами – мальтодекстрин, крім карамелізації продукту, забезпечує необхідні та водночас легкодоступні калорії, тобто енергію. Більш того, роль мальтодекстрину полягає у заміні жирів, наприклад пальмових жирів, що сприяє зниженню попиту на цю сировину. У деяких дитячих товарах мальтодекстрин замінює лактозу, що є відмінним рішенням для дітей, які не переносять цю поживну речовину. Звичайно, якщо ми хочемо уникнути вживання цукру в раціоні нашої дитини, ми можемо використовувати продукт без нього. Проте треба не забувати правильно забезпечувати дитину необхідними калоріями.

Замовити
Code & Color by «iwwwa»